Cheesecake z bielej čokolády

Suroviny:
korpus: 200g maslové sušienky
125g masla
krém: 500g mascarpone
250ml smotany na šľahanie
300g bielej čokolády
vanilková esencia 1 kávová lyžička
poleva : 100g mliečnej čokolády
140ml smotany na šľahanie
za ozdobenie: kocka bielej čokolády
jahody

Postup:

Sušienky rozdrvíme v mixéri a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes natlačíme na spodok formy o priemere cca 21cm. Kým si pripravíme krém, korpus dáme do chladničky stuhnúť.

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spolu so šľahačkou, nemiešame, necháme ju voľne roztápať. Keď sa čokoláda rozpustí, pomiešame ju a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone do krému ale nešľaháme dlho aby sme to neprešľahali. Do zmesi pridáme vanilkovú esenciu a vychladnutú čokoladu. Zamiešame a navrstvíme na korpus.

Vložíme opäť do chladničky. Následne urobíme polevu. Čokoládu si rovnako ako tú predošlú dáme so smotanou rozpustiť do vodného kúpela. Pomiešame a vychladnutú nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí dozdobíme hoblinami bielej čokolády a jahodami.

Similar Posts

  • Ryžový nákyp

    Suroviny : 250g guľatozrnej ryže700ml mlieka5 vajecvanilkový cukor80g kryš.cukruzavárané marhuľe alebo zavárané ovocie podľa chutimaslostrúhankaštipka soli Postup: Vo vode si premyjeme ryžu ktorú varíme v mlieku až kym sa nám z toho nespraví hustá kaša. Celý čas miešame. Po uvarení necháme vychladnúť. Zatiaľ si z 2bielok a stipky soli vyšľaháme sneh ktorý vmiešame do vychladnutej…

  • Kuracie lievance

    Suroviny: 2ks kuracích pŕs1 žltá cibuľa2 lyžice majonézy hellmans1lyžica hl.múky1/2 kávovej lyžičky soličierne korenieolej Postup: Kuracie prsia a cibuľu si nakrájame na maličké kúsky, pridáme ostatné ingrediencie a zmiešame. Hotovú zmes si lyžicou dávkujeme na rozohriatu panvicu s trochou oleja a opečieme do zlatista. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu, prípadne zeleninový šalát. Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *